kwaliteit

Een plaats waar professionaliteit hoog in het vaandel wordt gedragen door permanente bijscholingen, een lerende attitude en oog voor innovatie.

Briant kwaliteitscollega's organiseren samen 'Week van de patiëntveiligheid'

Deze week organiseren de ziekenhuizen binnen het Briant-netwerk samen ‘Week van de Patiëntveiligheid’. Samen met het Imeldaziekenhuis, AZ Sint-Maarten en AZ Jan Portaels bundelen we onze krachten ten voordele van de zorgkwaliteit en patiëntveiligheid. Aan de hand van een infostand, die je vandaag kan vinden in onze inkomhal, leren bezoekers en patiënten bij over specifieke thema’s.

Dienst gynaecologie & verloskunde behaalt ECBOG Accreditatie certificaat

EBCOG staat voor ‘European Board and College of Obstetrics and Gynaecology’ en bestaat uit vertegenwoordigers van 36 landen.

Het doel van EBCOG is het verbeteren van de gezondheid van vrouw en (on)geboren kinderen door het toepassen van de hoogste standaard van zorg. De belangrijkste activiteiten van EBCOG zijn opleiding en training. De vereniging maakt deel uit van de WHO voor de sectie gynaecologie-verloskunde.

Eén van de prioriteiten is de accreditatie van de opleidingsplaatsen. Dit certificaat toont de kwaliteit van stageplaats aan en maakt vrij verkeer mogelijk van artsen in opleiding over Europa.

In september 2021 kwam een delegatie (dr. Johan van Wiemeersch, dr. Jasper Verguts en dr. Nada Mourad (ASO)) van EBCOG naar ons ziekenhuis om de dienst gynaecologie volledig door te lichten op vlak van organisatie, opleiding, veiligheid, wetenschappelijke projecten, toegankelijkheid van zorg. Gesprekken met de stafleden, de assistent in opleiding, de hoofdarts, de algemeen directeur, de pediater en anesthesist zorgden voor een brede doorlichting van de dienst.

Met veel trots kunnen we melden dat onze dienst gynaecologie begin februari 2022 de accreditatie behaalde met als vermelding: centre of Excellence.

Dit certificaat is geldig voor de periode van 5 jaar en is een uithangbord voor de toekomstige assistent-specialisten in opleiding.

Kwaliteitsbeurzen voor een hoge standaard aan kwaliteitsvolle zorg

Dat ons ziekenhuis een excellente patiëntenzorg hoog in het vaandel draagt, is geen geheim. We behandelen, begeleiden en ondersteunen elke patiënt met een hart voor kwalitatieve zorg. 

Continu verbeteren en leren van elkaar staan hierbij centraal. Dit doen we door het strikt naleven van procedures en richtlijnen, het consequent melden van mogelijke onveilige situaties, het uitvoeren van interne audits op de afdelingen en nog veel meer! Daarom organiseren we jaarlijkse 2 kwaliteitsbeurzen waar alle medewerkers op hun niveau een update krijgen van de meest recente kwaliteitsrichtlijnen.