Medewerkers

Een plaats met speciale aandacht voor een toffe werksfeer en een goede band met collega’s waarbij wederzijds respect en open communicatie hoog in het vaandel gedragen worden.

Orthopedisch chirurg dr. Geoffroy Vandeputte hervat het werk amper 8 maanden na tragisch ongeval

Onze chirurg dr. Geoffroy Vandeputte, gespecialiseerd in hand- en voetchirurgie, had begin 2022 een zwaar ongeval tijdens een mountainbiketocht. Hij werd parapleeg maar amper 8 maanden na zijn tragisch ongeval hervatte hij, o.a. dankzij een grote dosis wilskracht, het werk als chirurg in ons ziekenhuis.

Verwelkoming nieuwe directieleden

We startten het jaar met de komst van directeur patiëntenzorg Lieve Pelzer. Lieve Pelzer heeft een bachelordiploma verpleegkunde en behaalde in 2020 een Master in Management en Beleid van de gezondheidszorg. Ze werkte als verpleegkundig coördinator in een ziekenhuis, als directeur in woonzorgcentra en als zorgdirecteur bij het Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant.

Een week later mochten we ook een nieuwe HR directeur verwelkomen: Sofie Peumans. Sofie werkte de laatste jaren als HR manager in het Heilig Hart ziekenhuis Leuven.

Bij de start van de zomer heeft Peter Degadt zijn mandaat als voorzitter van de raad van bestuur ingeleverd. De fakkel werd overgenomen door Johnny Van der Straeten, tot dan gedelegeerd bestuurder.

In oktober tenslotte, vervoegde Jocelijn Coenegrachts het directieteam als administratief-financieel directeur.

Felicitaties aan onze pijnartsen

Dr. Kochanowska slaagde voor het FIPP (Fellow of Interventional Pain Practice). Door dit certificaat behoort ze tot de ‘elite group of the very best interventional pain physicians around the world’.

Dr. Verschueren volgde de tweejarige opleiding Interuniversity certificate/Postgraduate Studies in Algology en slaagde met glans voor het eindexamen.

Een dikke proficiat aan beide collega-artsen!

Nieuwe artsen

Dr. Jenneke van den Ende, klinisch geneticus
In februari startte dr. Jenneke van den Ende als klinisch geneticus op de dienst medische genetica. Dr. van den Ende is breed opgeleid en heeft ervaring in alle gebieden binnen de genetica, zodat ook patiënten met genetische vragen over andere aandoeningen welkom zijn op de consultatie. Ze spitst zich toe op oncogenetica, otogenetica, neurodegeneratieve aandoeningen, neurofibromatose en dysmorfologie.
Dr. Stefan Clockaerts, orthopedie

In juni mochten we dr. Stefan Clockaerts verwelkomen als voet- en enkelchirurg. Hij studeerde in 2015 af als specialist in orthopedische chirurgie en traumatologie. Naast zijn assistentschap in verschillende Vlaamse ziekenhuizen met onder meer het HeiligHartziekenhuis te Lier in 2011, volgde hij stage aan het University College Hospital of London. Nadien volgde hij voet- en enkel-fellowships in AZ Monica (Antwerpen), de St. Maartenskliniek (Nijmegen) en het Centre Hospitalier Universitaire Vaudois (Lausanne). Hij werkte de voorbije jaren als voet en enkelchirurg in AZ Groeninge Kortrijk, AZ Sint Maarten Mechelen en UZ Leuven.

Tijdens zijn opleiding behaalde hij een doctoraatstitel op basis van onderzoek in het Erasmus MC (Rotterdam) rond artrose. Hij werkt nu verder aan een onderzoekslijn omtrent artrose van de enkel. Dit gebeurt in samenwerking met het Skeletal Biology and Engineering Research Center van de KU Leuven.

Sinds 2019 is hij voorzitter van de Orthopedie- en Traumavereniging ‘OTC Belgium’. Hij is bestuurslid van de Belgische Vereniging voor Voet- en Enkelchirurgie en reviewer voor het toonaangevende Europese tijdschrift Journal Foot and Ankle Surgery.

Dr. Inge Swinnen, dermatologie

De raadpleging wordt gedaan door dr. Inge Swinnen, dermatologe met een specifieke interesse in huidtumoren, en is bedoeld voor alle patiënten met een verdachte huidvlek, opgemerkt door de huisarts of specialist. Dit omvat verdachte moedervlekken (vermoeden van melanoom),  precancereuze huidletsels (aktinische keratosen) of vermoeden van andere huidtumoren (basocellulair carcinoom, spinocellulair carcinoma, ed).

Tevens kunnen patiënten met een voorgeschiedenis van huidtumoren (maligne melanoom, spinocellulair carcinoma, multipele basocellulaire carcinomen) op deze raadpleging worden opgevolgd.

Artsen cardiochirurgie, samenwerking met Imeldaziekenhuis Bonheiden

Sinds midden 2021 werkt onze dienst cardiologie op een zeer intensieve manier samen met de dienst cardiologie en cardiochirurgie van het Imeldaziekenhuis Bonheiden, één van de Briant netwerkpartners. Die samenwerking uit zich in onderzoeken of behandelingen (hartkatherisatie, het plaatsen van een stent, een ablatie of hartoperatie) die niet in ons ziekenhuis kunnen plaatsvinden, maar wel uitgevoerd worden in het ziekenhuis van Bonheiden. Elke vrijdag vindt een overleg plaats met het hele cardiologische zorgteam van ons ziekenhuis en dat van Bonheiden om tot een geïndividualiseerde en optimale behandeling te komen voor de patiënt met een ernstig cardiologisch probleem. De noodzakelijke preoperatieve onderzoeken gebeuren in ons ziekenhuis.

Op de raadpleging hartchirurgie overloopt de hartchirurg al de facetten van de geplande ingreep met de patiënt en naaste familie. Enkele weken na de hartingreep kan de patiënt op controle komen op deze raadpleging.

Wij verwelkomden in mei 2022 dan ook met veel genoegen dr. Luc Haenen en dr. Herbert De Praetere op deze raadpleging in ons ziekenhuis. Op deze manier kunnen ook wij de nieuwste state-of-the-art technieken zoals minimaal invasieve hartchirurgie (Heartport access) en robotchirurgie voor onze patiënten toegankelijk maken. De raadpleging cardiale heelkunde vindt op tweewekelijkse basis plaats en dit telkens op vrijdag.

Dr. Katarzyna Korwin-Kochanowska, anesthesie/pijnkliniek

We verwelkomden in juli dr. Katarzyna Korwin-Kochanowska, kortweg Kasia Kochanowzka, als anesthesist/pijnarts in het ziekenhuis.

Dr. Kochanowska volgde haar basisopleiding geneeskunde in Polen, waarna ze tot anesthesist specialiseerde in het UZ Leuven. Na haar afstuderen, verdiepte ze zich verder in het domein van pijntherapie en locoregionale anesthesie via een fellowship in ZOL Genk.

Dr. Kochanowska zal in ons ziekenhuis voornamelijk actief zijn in de pijnkliniek Algolier en in het operatiekwartier.

Dr. Vincent Cleemput, anatomopathologie

In augustus startte dr. Vincent Cleemput als specialist anatomopathologie in ons ziekenhuis.

Dr. Vincent Cleemput volgde zijn opleiding geneeskunde aan de KU Leuven van 2010 tot 2017. Nadien specialiseerde hij zich in het UZ Leuven in de pathologische ontleedkunde. Deze opleiding bracht hem ook een jaar in het labo PA2 in ZNA Middelheim.

Gedurende deze jaren genoot hij een opleiding in de algemene pathologie, maar daarnaast heeft hij een specifieke interesse in uro- en dermatopathologie alsook hepato-biliaire en gynaecologische pathologie.

Hij is ook enthousiast over de evoluties in de digitalisering en moleculaire pathologie, en wil dit graag mee verder uitbouwen met het huidige team.

Dr. Shari Schroven, pediatrie

In maart breidde het pediatrisch artsenteam uit met de komst van dr. Shari Schroven. Dr. Schroven heeft haar basisopleiding geneeskunde en haar specialisatie kindergeneeskunde gevolgd aan de Universiteit Antwerpen. Hierbij werkte ze als arts-specialist in opleiding in AZ Turnhout, ZNA Jan Palfijn, ZNA Paola Kinderziekenhuis, GZA Sint Augustinus en de laatste twee jaar in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. In ons ziekenhuis zal zij zal zich toeleggen op de algemene kindergeneeskunde.

Dr. Ortwin Uyttebroek, algemene heelkunde

In september mochten we dr. Ortwin Uyttebroek verwekomen binnen het artsenkorps. Dr. Uyttebroek behaalde zijn diploma geneeskunde aan de UGent in 2011. Nadien specialiseerde hij zich in de algemene heelkunde in het UZ Gent, AZ Groeninge en AZ Maria Middelares van 2011 tot 2017. Vervolgens bekwaamde hij zich in de buikwandchirurgie en hepatobiliaire heelkunde via twee fellowships aan het UZ Gent en het UZ Leuven.

Binnen de dienst algemene en abdominale heelkunde in ons ziekenhuis staat hij – naast de algemene heelkunde – ook in voor de buikwandheelkunde en hepatobiliaire heelkunde (ingrepen aan o.a. lever, pancreas, galblaas). In samenwerking met de BRIANT netwerkpartners zal hij ook de pancreasheelkunde verzorgen in het kader van de conventie.

Hij streeft ernaar de dienst verder te innoveren en een deskundige en warme zorg te bieden aan alle patiënten.