kwaliteit

Een plaats waar professionaliteit hoog in het vaandel wordt gedragen door permanente bijscholingen, een lerende attitude en oog voor innovatie.

Enquêtes tevredenheid patiënten

Wie op raadpleging geweest is bij één van onze specialisten, krijgt voortaan onze tevredenheidsenquête digitaal toegestuurd. Dat is snel, meer gebruiksvriendelijk en alweer een digitale vooruitgang in het ziekenhuis.

Via deze enquête peilen we naar de tevredenheid van onze patiënten om de kwaliteit van onze zorg te kunnen optimaliseren.

ReumaLier. Competentiecentrum voor Diagnose en Behandeling

De Koninklijke Belgische Vereniging voor Reumatologie en de werkgroep “zeldzame reumatische aandoeningen”, onder leiding van Prof. Dirk Elewaut (UZ Gent), ijveren sinds 2015 voor het behalen van een erkenning van referentiecentra voor “zeldzame reumatische aandoeningen”.

Naast 26 andere centra in heel België zoals UZ Leuven, UZ Brussel, AZ ST Jan Brugge, UZA, GZA Antwerpen, CHU Liège,… heeft ReumaLier vorig jaar ook opnieuw de erkenning verkregen voor de volgende 3 jaar als referentiecentra voor de volgende zeldzame reumatische aandoeningen:

  • Systemische Sclerose (sclerodermie)
  • Myositis
  • Systemische Lupus Erythematosus
  • Vasculitis en juveniele idiopathische artritis

Borstkliniek Lier krijgt officiële erkenning “Coördinerend gespecialiseerd oncologisch zorgprogramma voor borstkanker”.

Prachtig nieuws voor onze borstkliniek, want zij kregen de officiële erkenning als “Coördinerend gespecialiseerd oncologisch zorgprogramma voor borstkanker”.

Deze erkenning wordt gegeven wanneer jaarlijks de kaap van 125 nieuwe diagnoses van borstkanker wordt overschreden. Maar dat is niet alles. Onze gespecialiseerde borstkliniek is gericht op zowel diagnose als multidisciplinaire behandeling van kwaadaardige aandoeningen van de borst(en), een opvolging op maat van de patiënt, reconstructie en revalidatie.

Dat is wat onze borstkliniek in Lier ook typeert. “We hebben een bijzonder goed draaiend, stabiel team dat al jaren samenwerkt om onze patiënten op de best mogelijke manier te helpen” zegt dr. Sabine Dobbelaere, diensthoofd. “De komst van jonge artsen plastische chirurgie dr. Lynn De Roeck en dr. Ina Vrints maakt bovendien dat we al vanaf dag 1 in overleg gaan met onze patiënten met oog op eventuele reconstructie. Ook de dienst medische beeldvorming heeft zeer gespecialiseerde artsen voor borstdiagnostiek ter beschikking. En als een risico bestaat voor het krijgen van borstkanker wordt er een erfelijkheidsonderzoek uitgevoerd. Deze vooruitstrevende aanpak maakt dat de patiënten meteen een goed beeld hebben over de mogelijkheden tijdens en na hun behandeling.”